Örökzöldek

ÖRÖKZÖLD AJÁNLÓ
 
Fenyőfélék Borókák-Tuják-Hamisciprusok  

Juniperus chinensis „Kuriwao Gold”

Széles, szabálytalan kúp alakú, idősebb korában felfelé törekvő , kiváló tűrőképességű boróka fajta, melynek színe kihajtáskor élénksárga. 1-2 méter magas áthatolhatatlan sövény formálható belőle. Napos, nem túl nedves helyen érzi jól magát, lombja ott lesz szép sárga.

Bővebben ...

Növényeink betegségei

Szobanövényeink teleltetése

Az újonnan megvásárolt szobanövények, nehezen viselik el a fűtött, páraszegény otthoni, irodai klímát. Ezek a növények légkondicionált, mesterséges fénnyel megvilágított üvegházakból kerülnek hozzánk, ahol a növények számára optimális körülményeket számítógép vezérli. A termőföldbe kevert tartós műtrágya is kimerült már, ne csodálkozzunk tehát, hogy ezek az érzékeny növények nehezen viselik el az új helyüket. Hol vannak már a mindent kibíró szobanövények: Szanzavéria, Kukoricalevél, Pletyka (Anyósnyelv), Filodendron, Buzogányvirág (Dieffenbachia).

Bővebben ...

Lomblevelű örökzöld ajánló

Lomblevelű örökzöld ajánló

Az örökzöldekről általában a tűlevelű fenyőfélék jutnak az eszünkbe, de ha sok nem is, lomblevelű örökzöldeket is ültethetünk a kertünkbe. Az örökzöldekről általában a tűlevelű fenyőfélék jutnak az eszünkbe, de ha sok nem is, lomblevelű örökzöldeket is ültethetünk a kertünkbe.
Bővebben ...

Szobanövényeink károsítói

 
Egészséges, károsítóktól mentes növényeket tároljunk be! A teleltetésre a növényeket is fel kell készíteni (visszavágás, tisztogatás, károsító mentesítés stb.). Néhány gondozási tanács, amelyekkel egyben növényeink egészségi állapotát is óvhatjuk: – A teleltetés során csökkentsük minimálisra, vagy szüntessük meg a tápanyag-utánpótlást. Ha a növények jó kondícióban vannak, számos csapást túlélnek, a legyengült egyedek azonban hamarabb megbetegszenek. – A teleltetés során a lehetőségeinkhez mérten törekedjünk arra, hogy maximálisan biztosítsuk a növények egyedi igényeinek megfelelő környezeti feltételeket, mert ha ezek (fény, hőmérséklet, öntözővíz) nem megfelelőek, a növényünk előbb vagy utóbb megbetegszik. – Pangó víz: a cserepekben felhalmozódó nedvesség meggátolja a gyökérzet kellő szellőzését.
Bővebben ...